İzleyiciler

2 Ağustos 2013 Cuma

çocukluğumun tatlısı 1,7,14:)

selamunaleyküm arkadaşlar..
ramazan ayınıda bitirdik sayılır..zaman ne çabuk geçiyor yahu,düşününce dehşet alıyorum.yeni yaşamışım,yeni görmüşüm gibi gelen bir şey hesaplayınca ay bilmem kaç ay önceydi falan oluyorum..buda kıyamet alametlerinden biri diye biliyorum..
eveeet şu son günlerde peşpeşe misafir aldım bugün sondu ama bende bittim..bittiysen yerine yat uyu dinlen dimi yok ben niyeyse pc başında yorgunluk atıyorum,bi dinleniyim diye oturuyorum başına hey ALLAHIM..
bu postumda başlıktanda anlıyacağınız üzre çocukluğumun tatlısını paylaşıcam;1,7,14 derdi annem bende öyle diyorum:)bildiğimiz etimek tatlısıdır kendisi.ama ben belki denememiş olanlar için paylaşacağım:

son resimde kalanları az evvel götürüyordum.yok canım hepsini değil:)
peki nasıl yapılır derseniz çok basit
bi paket etimeği borcama dizelim.2 su bardağı su 1 su bardağı şekeri kaynatarak şerbeti hazırlıyalım etimekleri ıslatalım.
bir tencerede 1 kilo süt,7 kaşık irmik,14 kaşık şekeri(ayrıntıya dikkat:1,7,14:)) pişirelim bi pakette vanilyamızı unutmayalım..pişince etimeklerin üzerine dökelim,soğuyunca krem şanti dökelim üzerinide istediğiniz şekilde süsleyin benim bugün uğraşacak halim yoktu.sade krem şanti olunca üzerine türk kahvesi veya kakao dökerseniz bambaşka oluyor..
ayhh çokda kötü tarif veriyorum sanki ama napalım:)sevgiler,afiyet olsun deneyin derim:)

4 yorum:

  1. Ellerine sağlık , bende çopçok severim ;-)

    YanıtlaSil
  2. sevilmiycek gibide degil cok lezetli görünüyor :))

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık.benim çocukluğumundeğil ama çocuklarımın tatlısı etimek tatlısı.misafirinim artık bende beklerim.sevgiler...

    YanıtlaSil